Kinderboeken

 Wat wij kinderen willen meegeven is: iedereen kan een prinses of een superheld zijn. En iedereen telt mee! De kinderboeken die wij uitgekozen hebben, gaan daarom over allerlei soorten personages, met verschillende achtergronden. Alle kinderen moeten zichzelf kunnen herkennen in verhalen. Diversiteit in kinderliteratuur is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. En wist je dat kinderen die lezen of voorgelezen worden, zich makkelijker kunnen verplaatsen in mensen die anders zijn dan zij?


De Bondruvogel en de oude laars - Mildred Uda-Lede

Een prachtig kinderboek geschreven door Mildred Uda-Lede en geïllustreerd door Gracielle Uda. Ter gelegenheid van de herdenking van 150 jaar afschaffing van de slavernij in de Nederlandse koloniën op 1 juli 1863. Dit spannende bevrijdingsverhaal is geschikt voor kinderen van de basisschool. Het maakt deel uit van de Imara-kinderboekenreeks.

Het verhaal zal herkenbaar zijn voor iedereen met een Surinaams-Nederlandse achtergrond. Ook voor kinderen die in een andere cultuur zijn opgegroeid, is dit verhaal goed te begrijpen.

Dit kinderboek is genomineerd voor de Decade Innovation Award 2017. Bij dit verhaal hoort de cd De Bondrufowru Songs met 2 mooie vrijheidsliederen die de sfeer van dit verhaal compleet maken. Compositie:  F. Ooft en zang M. Njambura.

Voor meer leuke achtergrondinformatie klik je hier. ISBN: 978-90-815828-3-4

€ 25,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

Disneyprinsessen - Ik lees en maak af

Vier verschillende Disneyprinsessen! Maak de prachtige sprookjes van Sneeuwwitje, Rapunzel, Prinses Tiana en Doornroosje compleet door de stickers op de juiste plek te plakken.

€ 6,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

Wordt aangevuld met verschillende soorten boekjes.

'Fairy tales can come true. You gotta make them happen, it all depends on you.'

Tiana - Princess and the Frog