KINDERBOEKEN


Iedereen kan een prinses, astronaut of een superheld zijn. En iedereen telt mee! De kinderboeken die wij uitgekozen hebben, gaan daarom over allerlei soorten personages, met verschillende achtergronden. Alle kinderen moeten zichzelf kunnen herkennen in verhalen. Diversiteit in kinderboeken is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Wist je dat kinderen die lezen of voorgelezen worden, zich makkelijker kunnen verplaatsen in mensen die anders zijn dan zij?


Mama -Helene Delforge

Dit prentenboek van Helene Delforge is een ode aan alle moeders. Een ontroerend boek met portretten van mama's van over de hele wereld. Want ze verdienen allemaal een eerbetoon. Met oogverblindende illustraties van Quentin Greban. Een mooi cadeau voor iedere mama.

ISBN: 9789044832822

Mama - Helene Delforge

€ 24,95

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

Hoekjes van Geluk - Maryam Hassouni en Ramona Treffers

Dit verhaal gaat over de Marokkaans-Nederlandse Sam. Hij is jarig. Dat is leuk voor Sam! Tenminste, dat zou je denken. Maar onderweg naar school gaat er van alles mis en tot overmaat van ramp stapt hij met zijn gloednieuwe gympies in een verse hondendrol. Volgens mama zit het ongeluk in een klein hoekje, maar geluk óók. In zijn grootse zoektocht naar de kleinste hoekjes ontdekt Sam in magische werelden hoe je geen pechvogel, maar een geluksvogel kunt zijn.

Hoekjes van Geluk is het debuut van succesvolle actrice Maryam Hassouni. Je kent haar misschien van tv-serie Dunya & Desi, Flikken Rotterdam. In 2006 won ze en Emmy voor haar rol in Offers. Go, Maryam!

Leeftijd: 4+

ISBN: 9789082470154

 

Hoekjes van geluk

€ 14,95

  • Uitverkocht

De Bondruvogel en de oude laars - Mildred Uda-Lede

Een prachtig kinderboek geschreven door Mildred Uda-Lede en geïllustreerd door Gracielle Uda. Ter gelegenheid van de herdenking van 150 jaar afschaffing van de slavernij in de Nederlandse koloniën op 1 juli 1863. Dit spannende bevrijdingsverhaal is geschikt voor kinderen van de basisschool. Het maakt deel uit van de Imara-kinderboekenreeks.

Het verhaal zal herkenbaar zijn voor iedereen met een Surinaams-Nederlandse achtergrond. Ook voor kinderen die in een andere cultuur zijn opgegroeid, is dit verhaal goed te begrijpen.

Dit kinderboek is genomineerd voor de Decade Innovation Award 2017. Bij dit verhaal hoort de cd De Bondrufowru Songs met 2 mooie vrijheidsliederen die de sfeer van dit verhaal compleet maken. Compositie:  F. Ooft en zang M. Njambura.

Voor meer leuke achtergrondinformatie klik je hier. ISBN: 978-90-815828-3-4

De Bondruvogel en de oude laars

€ 25,00

  • Uitverkocht

Mootje - Hakima Elouarti en Rosa Vitalie

De Nederlands-Marokkaanse Mootje wil graag alleen zijn, maar dat lukt nooit. Als ze op de wc zit te dagdromen, wordt ze altijd gestoord door een van haar twaalf zussen en ook buiten laat niemand haar met rust. Mootjes moeder zegt dat ze voor het laatst alleen was toen ze nog in haar buik zat, maar dat vindt Mootje maar moeilijk te geloven. Zou het Mootje lukken om toch een plek voor zichzelf te vinden waar ze eindeloos kan fantaseren?

LEEFTIJD: 4-8 JAAR

ISBN: 9789082470109

 

 

Mootje - Hakima Elouarti

€ 14,95

  • Uitverkocht

Klaar voor mijn dag! - Kim Crockett Corson & Jelena Brezovec

Een vrolijk prentenboek over het ochtendritueel van een enthousiast meisje met een enorme bos krullen. Ze vindt dat ze alles helemaal zelf kan! Daar zijn haar ouders niet zo zeker van... Herkenbaar? Voor slaperige ouders en wakkere kinderen vanaf 3 jaar.

ISBN:978-9044825985

Klaar voor mijn dag

€ 14,95

  • Uitverkocht

Disneyprinsessen - Ik lees en maak af

Vier verschillende Disneyprinsessen! Maak de prachtige sprookjes van Sneeuwwitje, Rapunzel, Prinses Tiana en Doornroosje compleet door de stickers op de juiste plek te plakken.

Disneyprinsessen Ik lees en maak af
€ 6,95

€ 4,95

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

LET OP

Een levertijd van 3 dagen is ons streven.  We doen ons uiterste best om ASAP te leveren, maar het kan in bepaalde gevallen iets langer duren.  In het weekend en op maandagen verzenden wij niet. 

'Fairy tales can come true. You gotta make them happen, it all depends on you.'

Tiana - Princess and the Frog